Undgå disse fejl ved lakering af køkkenlåger

Med lakering af dine køkkenlåger, vil dit køkken se helt nyt ud. Det er i hvert fald det, som vi forestiller os, når vi drømmer om at få lakeret vores køkkenlåger. Man kan endda fristet til at gøre det selv, fordi det jo ser så nemt ud, når andre gør det. Bare lidt maling og så er køkkenet så godt som nyt! Sandheden er dog, at der er en lang række fælder, som man risikerer at falde over, når køkkenlågerne skal lakeres. Her er nogle af dem. 

Urealistiske forventninger

Medmindre du har gjort det 100 gange før, så bliver din egen lakering af køkkenlågerne nok ikke perfekt eller fejlfrit. Derudover er det vigtigt at understrege, at lakeringen ikke kan få gamle køkkenlåger til at se helt nye ud. Man vil stadig kunne se pletter på og revner i træet. Lakeringen kan give dit køkken et friskt, nyt look. Hvis man ved, hvad man laver, så kan det måske også få køkkenet til at se moderne og næsten nyt ud. Hvis det skal være helt perfekt, så er det en god idé, at kontakte en professionel. Du kan for eksempel få lakering af køkkenlåger hos Dibbern Color Design, der har specialiseret sig i lakering og sprøjtemaling af møbler. Derfor vil de kunne sikre, at resultatet lever op til dine forventninger.   

Farvevalget

Farvevalget er en af de fælder, som man nemt kan risikere at falde i. Der er selvfølgelig ikke nogle farver, som du ikke må vælge, men tænk over, at det er en farve, som man skal kunne lide i mange år. Det er ikke nemt at ændre farven, når først køkkenlågerne er blevet lakeret. Et godt råd, er at vælge en neutral farve, som hvid eller beige. Lyse farver åbner et lokale, så det virker større. Derudover skaber de også ro, så køkkenet ser pænt og ryddeligt ud. Hvis du gerne vil tilføje lidt farve, så vælg i stedet nogle farverige håndtag og lignende – disse er nemmere at skifte ud. Det er også en god idé at, lave en test. Test lakeringen på et stykke træ eller på bagsiden af en køkkenlåge, så du kan se, hvordan det endelige resultat vil se ud.