Guide til køb af fiskestænger

Hvilken fiskestang eller fiskestænger, som du skal købe, afhænger af hvilken type fiskeri, som du vil lave. Der findes altså forskellige fiskestænger til forskellige typer fiskeri, herunder spinnefiskeri, fluefiskeri, trollingfiskeri og pirkefiskeri. Man bør derfor have forskellige fiskestænger til fiskeri i havet, søer og ved kyster. Ved at købe den rigtige type fiskestang, får du en bedre oplevelse og du øger dine chancer for fangst! Læs om de forskellige typer fiskestænger her, så du nemt kan købe den rigtige online eller hos din lokale fiskegrejsbutik. 

Fluestang til fluefiskeri

En af de forskellige typer fiskestænger kaldes en fluestang, som anvendes til fluefiskeri. Ved fluefiskeri kastes en line ud i vandet med en kunstig flue, som skal lokke fiskene til at bide. Fiskestangen til fluefiskeri er meget tynd, og den er lavet, så en næsten vægtløs flue kan kastes ud i vandet. For at dette kan lade sig gøre, er det vigtigt at man også køber den rigtige flueline til fiskestangen. 

Spinnestang til spinnefiskeri 

En spinnestang er nok den mest almindelige type fiskestang. Det er også den mest alsidige fiskestang, fordi denne kan bruges til mange forskellige typer fiskeri. Denne fiskestang anvendes dog primært til spinnefiskeri. Til denne type fiskeri kastes en agn ud på vandet og spinnes ind. Denne bevægelse skal efterligne en fisk og derfor tiltrække andre fisk. Fiskestangen er lavet, så det er nemt og effektivt at kaste linen langt ud på vandet. 

Trollingstang til trollingfiskeri

Til trollingfiskeri anvendes en trollingstang. Trollingfiskeri er en metode for fiskeri fra en båd. Man kaster blinket i vandet og denne vil herefter minde om en fiske ligesom ved spinnefiskeri. En trollingstang monteres normalt på bådens ræling.

Pirkestang til pirkefiskeri

Den såkaldte pirkestang anvendes til pirkefiskeri. Ved pirkefiskeri bevæges en endeagn lodret og og ned i vandet for at tiltrække fisk. Dette gøres ofte fra en båd. Denne type fiskestang anvender pirke på flere hundrede gram. En almindelig fiskestang ville knække, hvis den blev brugt til pirkefiskeri.