Sommerens gør-det-selv byggeprojekter

drivhus

Endelig kan vi se frem til foråret og sommerens varme, solrige dage. En tid, der er perfekt til at kaste sig ud i sommerens gør-det-selv byggeprojekter. Med varme, ikke meget regn og masser af lys, er dette det dejligste tidspunkt at arbejde på sine udendørs byggeprojekter. Køb dine byggematerialer hos 10-4 og gør din have sommerklar med disse tre sommer byggeprojekter!

Lav din egen terrasse 

En terrasse er et hyggeligt samlingssted, hvor familien kan samles til grillaftener om sommeren. Du kan sagtens lave din egen terrasse! Start med at overveje hvilke materialer, som du vil bygge den i. Terrasser kan bygge af træ, komposit eller sten. Find inspiration til design af din terrasse ved at se på dine venners terrasser eller se på billeder online. Når du har valgt et design kan du købe dine terrassebrædder online. 

Lav et gør-det-selv drivhus

Drømmer du om at vokse dine egne grøntsager eller måske et citrontræ? Så lav dig selv et drivhus! Husk dog at du skal have byggetilladelse fra kommunen, hvis drivhuset er større end 50 m2. Derudover må taget ikke være højere end 2,5 meter. 

Der findes tre typer drivhuse: et sadeltagsdrivhus (det mest almindelige), et fritstående pavilion drivhus og et vægdrivhus. Det er også vigtigt, at du tænker over hvor den skal stå. Prøv at tegne din have og skriv på tegningen hvor solen går op og hvor den går ned. Husk også at indtegne store træer. Drivhuset bør være der, hvor der er meget sol, men gerne lidt skygge ved middagstiden. Du kan også købe skyggenet, hvis der ikke er skygge i haven. 

Lav en sandkasse til børnene

Hvis du gerne vil forkæle dine børn, så lav dem en sandkasse. De fleste små børn vil elske en sandkasse. Dette er også et forholdsvist simpelt projekt. Du kan selv vælge størrelsen og hvor i haven den skal være. Dette er også en god mulighed for at få dine børn væk fra skærmen og ud i den smukke natur. I en sandkasse kan dine børn nemt underholde sig selv, så du kan få en lille pause.