Hvordan vælger du den rigtige badmintonketcher?

Badmintonketcher

Det kan være en jungle at skulle købe badmintonketcher. Selv hvis det ikke er din første ketcher, og faktisk har viden omkring fordele og ulemper. Derfor er det også nærmest umuligt, hvis du som helt ny skal ud og købe en. Hvor starter du?

Mærker vil være det første du støder på, og her findes der 4 forskellige, som er de primære du bør koncentrere dig om. Yonex, FX Forza, Victor og RSL. Her er Yonex og FZ Forza de to store, hvortil Victor er lidt den nye dreng i klassen. Når det kommer til badmintonketchere og andet udstyr, så er der nogle der vil have præferencer ift. mærker af ketcher, det kan ikke undgås. Når alt kommer til alt, så laver alle 4 brands kvalitets badmintonketcher. 

Balance, stivhed og vægt 

Det er de 3 nøgleord, når du skal vælge ny badmintonketcher. Når vi snakker balance i en ketcher, så har man enten som er tung i “hovedet”, let i “hovedet” eller en som er i lige balance. Der er som sådan ikke noget der er bedre end andet, det kommer helt an på spillestil og personlig præference. En hovedtung ketcher slår hårdere, en let hovedet ketcher giver den agile spiller en fordel, hvortil en ketcher i balance er lige midt i mellem.

Stivhed i en badmintonketcher afgør hvor fleksibel den er og har stor betydning for boldføling og generel kontrol. Normalt vil en ny spiller foretrække en fleksibel ketcher, hvor en professionel vil gavne af en mere stiv badmintonketcher.

Sidst men ikke mindst har vægtet også noget at sige. Ligesom med balancen, så giver vægten mange har de samme fordele, som beskrevet tidligere. Forskellen er når man snakker vægt, er det den samlede vægt af ketchen, hvorimod balancen er hvordan vægten er fordelt på selve badmintonketcheren. 
Nu ved du lidt om de forskellige ting man kigger på ved valg af badmintonketcher, hvis du stadig er i vildrede, så vil jeg anbefale dig at tage en kig på https://www.badmintonsiden.dk/, eller besøge deres butik i København på strandvejen 18. Her står de altid klar til at hjælpe, og du kan også prøve at holde ketcheren i hånden, før du køber den.