Værd at vide om LPG

gasflasker

Hvis din virksomhed bruger gasflasker, så er det måske relevant for dig at vide lidt om LPG. LPG står for “Liquefied petroleum gas”. Mange virksomheder anvender i dag denne type gas i stedet for andre fossile brændstoffer, som olie og kul, fordi det er en mere miljøvenlig energikilde. Men hvad er LPG egentlig. Her er alt, hvad der er værd at vide om LPG. 

Hvad er LPG

LPG er flydende petroleum gas. På engelsk kaldes det “Liquified petroleum gas”, fordi det er en type gas, der omdannes til væske, når det opbevares under tryk i cylindere eller tanke. Når du anvender energikilden frigives noget af den flydende gas fra toppen af cylinder flasken. Med LPG kan store mængder af energi opbevares i en lille gasflaske. 

Hvis dit firma overvejer at købe gasflasker, så køb dine gasflasker hos for eksempel Primagaz, der lever gasflasker overalt i Danmark. 

Det vidste du ikke om LPG

Selvom LPG anses for at være en meget mere miljøvenlig energikilde end andre kul og olie, så er det ligesom disse, et fossilt brændstof. LPG bliver produceret af olieraffinering eller produktion af naturgas. 

LPG dækker over flere forskellige typer gasm der kategoriseres som en hydrokarbon gas. Fælles for dem alle er, at de kan omdannes til en flydende gas. De mest almindelige typer LPG gasser er propan og butan. Nogle former for LPG indeholder også ethan og metan. 

Denne type gas er meget brandfarlig. Gassen brænder, når den kommer i kontakt med specifikke mængder af luft og et brændbart materiale. Derfor anvendes det ofte til at lave mad og opvarme ting. Dette er også årsagen til at gassen er farlig at håndtere. 

Når gassen brænder bør du holde øje med flammernes farve. Den idéelle farve er blå flammer, fordi det er et tegn på at der er nok ilt. Hvis flammen er rød eller gul kan du situationen være farlig og du stoppe processen. 

LPG opbevares i cylinder flasker, der er specialproduceret til at opbevare trykgas. Når du opbevare disse gasflasker i din virksomhed, er det vigtigt, at du overholde retningslinjerne i forhold til opbevaring og håndtering af gasflaskerne.