3 tandlægebehandlinger du bør kende til

Tandlægebehandlinger

Der findes efterhånden et hav af tandlægebehandlinger, så det er svært at få styr på hvilke der findes og hvilke, der måske er relevante for dig. Det kan være en god idé at sætte sig lidt ind i hvilke tandlægebehandlinger, som du kan få, så du har et overblik over hvad dine muligheder er. De fleste tandlæger vil dog også gerne hjælpe dig ved at fortælle om deres behandlinger. Gode tandlæger har også meget brugervenlige hjemmesider og/eller brochurer, hvor de beskriver alle deres behandlinger. Her er tre tandlægebehandlinger, som du bør kende til.   

Tandrensning

Den mest almindelige tandlægebehandling, er en tandrensning. Som ordet antyder, er dette en grundig rensning af tænderne. Ved en tandrensning fjerner tandlægen hårde og bløde belægninger, som tandsten og plak. Samtidig pudset tænderne grundigt, hvilket fjerne misfarvning. Denne behandling vil gøre det nemmere for dig at holde munden fri for bakterier. 

Rodbehandling

En rodbehandling er en behandling af en betændelse, der er opstået i selve nerven på en af dine tænder. Dette sker, hvis du har huller i tænderne, der når helt ned til tandbenet. Dette tillader, at bakterierne trænger ned til selve nerven. For at skaden ikke spreder sig i kæbeknoglen skal selve nerven fjernes via en rodbehandling. Når du modtager en rodbehandling, vil du få en bedøvelse, så du ikke får smerter. I behandlingen borer tandlægen ned til nerven, fjerner nerven og reparerer hullet med en plastfyldning.  

Tandkrone 

En tandkrone er en behandling, der anvendes i stedet for en normal fyldning af en tand. Din tandlæge tager et aftryk af din tand, der sendes til et tandteknisk laboratorium. Denne sættes på din forbehandlede tand og vil passe til dine egne tænder i både form og farve. Hos nogle tandlæger har de udstyret til at lave tandkronen i klinikken, så du kan få hele behandlingen på under 2 timer. Dette gælder blandt andet en Ringsted tandlæge ved navn Tandlægen Martin Åside.