Sunny Beach er stadig det bedste rejsemål for unge

Drink på Sunny Beach

Det er snart ved at være årtier siden, at Sunny Beach blev introduceret som et rejsemål, hvor unge tog ned for at feste. Alligevel er Bulgariens uofficielle party hovedstad fortsat en favorit destination. Men hvordan har Bulgarien formået at holde Sunny Beach interessant i så lang tid?

Faktisk er det mange andre lande end Bulgarien, som har en stor andel i den fortsatte succes. Det er specielt de nordiske lande, som Danmark, Sverige og Norge, der har Sunny Beach i Bulgarien som et stort aktiv. Vi ser eksempelvis succesfulde rejsebureauer,  som DUF-Rejser, der hvert år sender tusinder af unge afsted på party rejser, have bygget deres selskab op omkring netop Sunny Beach. DUF-rejser er derfor selvfølgelig interesseret i, at opretholde det renommé som party hovedstaden har. Derfor arrangerer de en masse aktiviteter og bidrager til events i løbet af hele sommeren. Det er præcis aktiviteter som disse, der er med til at fortsætte begejstringen blandt de unge.   

Svær at vælte af pinden

Selv et årti efter Sunny Beach for alvor blev populært, fortsætter rejsedestinationen med at være et eftertragtet rejsemål, og det forudser jeg at det kommer til at gøre mange år ud i fremtiden. Det som gør at Sunny Beach er svære at konkurrere med, udover de mange rejsebureauer som gør en kæmpe forskel, så er en af de helt store styrker valutaen. Hvordan kan den Bulgarske leva være en styrke? Det skyldes at den ikke er særlig meget værd, sammenlignet med andre valutaer. Derfor at det markant billigere at leve i Bulgarien end i eksempelvis Spanien eller Italien, som begge har Euro. Man må ikke undervurdere hvor stor en indflydelse det kan have. Hvis vi kigger på den målgruppe som rejser til rejser til den ukronede party hovedstad i Bulgarien, så er det drenge og piger mellem 16-25 primært. Med andre ord har vi med nogle personer at gøre, som med stor sandsynlighed studerer. Hvis der er noget som studerende ikke har, så er det mange penge. Derfor er den Bulgarske leva et kæmpe plus i bogen for Sunny Beach som rejsemål, fordi det er så billigt at leve dernede.