Kom godt i gang med maling

Det er skønt at have hobbier. Hvis du ikke allerede har fundet en hobby, så kast dig ud i maling. Det er noget, som alle kan gøre. Du kan endda hænge dine kunstværker op i dit hjem, så det bliver mere personligt. Maling er desuden en hobby, der ikke er særlig dyr at komme i gang med. Du skal bare bruge en pensel, de 5 grundfarver og et lærred for at komme i gang. 

Forstå farverne

Som begynder skal du bare have de 5 grundfarver: hvid, sort, blå, gul og rød. Hvis du også vil have lilla eller grøn, så kan du bruge grundfarverne til at lave dem. Du kan også bruge grundfarverne til at lave forskellige nuancer af, for eksempel, blå. Leg med farverne indtil du opnår det resultat, som du ønsker. Det anbefales, at man blander farverne direkte på lærredet. 

Hvis du er i tvivl om hvilke farver, som du skal vælge, så begynd med enten varme farver eller kolde farver. Du kan også opnå nogle flotte effekter ved at eksperimentere med komplementærfarver. Grøn er for eksempel komplementærfarve til rød. 

Mal efter et motiv

For at øve dig kan du forsøge at male efter et motiv. Prøv for eksempel at male udsigten fra dit vindue eller placer et æble på et bord og forsøg at male det, så realistisk som muligt. Husk, at tænke over hvordan du vil gengive lys og skygger i dit billede. Ved at male efter noget, så får du også god mulighed for at øve dig på at blande farver, så du får de rigtige nuancer. Prøv at male mange forskellige motiver, som landskaber, portrætter eller genstande. Dette kan give dig en idé om, hvad du godt kan lide, at male. 

Leg med effekterne – vav højglans malerier med art resin epoxy

Der findes et hav af muligheder for at skabe unikke effekter i dine malerier. Du kan for eksempel skabe smukke glansfulde malerier ved at lakere dit maleri med art resin – en type epoxy. Du kan blandt andet købe klar epoxy hos Ekomposit. På deres webshop kan du også købe et helt kit med alt det, som du skal bruge for at lege med art resin effekter.