3 tips til dig, der er gravid

Det er bestemt ikke nemt at være gravid. Derfor er det en god idé at forberede sig, så godt som muligt. Her er nogle gode tips til tiden før, under og efter graviditeten. 

Privat jordemoder

I Danmark har alle gravide kvinder ret til fødselsforberedelse. Til disse vil du deltage i hold, der nogle gange kan være ret store. Det kan derfor være svært at få mulighed for at stille de spørgsmål, som man gerne vil stille. Derfor er en privat jordemoder et godt alternativ, hvis du har råd til det. Hos en privat jordemoder får du én-til-én fødselsforberedelse eller fødselsforberedelse i små hold. Du kan også tage din partner med. Dette giver dig rig mulighed for at suge viden til dig. Derudover kan en jordemoder også hjælpe med hindeløsning, der er et godt alternativ til medicinsk igangsættelse af fødslen. En jordemoder hjælper dig simpelthen med alt fra gode tips, øvelser, partræning og svar på alle dine spørgsmål. 

Kend dine muligheder

Som gravid har du en masse muligheder, der kan hjælpe dig igennem fødslen, både før og efter. En jordemoder er en af de muligheder, som du bør udnytte dig af. Når barnet er født, så bør du også benytte dig af din mødregruppe, der kan være en stor hjælp. Derudover er der også andre ydelser, som en jordemoder tilbyder. Hos en privat jordemoder, som Stine Roswall, kan du som sagt få hindeløsning. Dette er en naturlig måde at igangsætte fødslen og et godt alternativ til medicinsk igangsættelse af fødslen. Med en hindeløsning undgår du alle de bivirkninger, der kan opstå ved en medicinsk igangsættelse af fødslen.

Træning

Mange tænker, at gravide kvinder bare bør forholde sig i ro, men træning er altid godt for kroppen. Træning kan forberede din krop på graviditeten, så du kommer igennem det med en sund og rask krop. Det er også godt for din krop, at træne under graviditeten. Hvis du er i tvivl om hvor intensivt, du må dyrke sport, så spørg dine jordemoder. Hos jordemoderen kan du også få gode råd til hvilke sportgrene, der er gode.