Få dit kæledyr med, når du flytter til udlandet

Det er en stor beslutning at flytte til udlandet. Du kommer højst sandsynligt til at bo længere væk fra din familie og gode venner. Du skal bygge et netværk op fra bunden og samtidig er der altid mange praktiske ting, der skal ordnes, både hjemme i Danmark og i destinationslandet. Noget af det, der vil gøre din flytning nemmere, er at få dit kæledyr med til dit nye hjem. Det er slet ikke så besværligt, som du måske tænker. 

Få styr på dyretransport til udlandet

Har du kæledyr, der skal med dig, når du flytter til udlandet? Så læs med her, så du er helt sikker på, hvad dine muligheder er. Alle kæledyr skal transporteres via fly, fordi det er hurtigst. Denne regel gælder dog ikke, hvis du blot skal flytte til en af vores nabolande, hvor man nemt kan komme dertil med bil. Det vigtigste er, at dyret ikke tilbringer alt for lang tid i transportmidlet. Som udgangspunkt er der 2 måder at transportere sit kæledyr via fly: I kabinen, i lastrummet. 

Du bør dog også være opmærksom på, at der kan være særlige regler, som du skal overholde i modtagerlandet. Det kan for eksempel være nogle dokumenter, der skal udfyldes. Sørg for at have styr på disse regler eller få hjælp af et fragtfirma, der kender til dem. 

Dyretransport i kabinen

De mest almindelige regler for dyretransport i kabinen er nedenstående (disse gælder bl.a. for flyselskabet SAS). 

  • Et kæledyr tæller som håndbagage, derfor må du have ét bur eller én taske med ombord. 
  • Du må kun have hunde eller katte med i kabinen. 
  • Dit kæledyr skal kunne ligge ned, vende sig og stå op i buret eller tasken. 
  • Det er ikke tilladt at tage dit kæledyr ud af sit bur eller sin taske under transporten. 
  • Du skal kunne placere buret eller tasken foran dig under sædet.  

Dyretransport i lastrummet

De mest almindelige regler for dyretransport i lastrummet af et fly er: 

  • Dyr kan tjekkes ind som luftfragt via et fragtfirma, der sørger for alt fra de administrative dokumenter til de rigtige kasser, så dit kæledyr har det godt. 
  • Der skal være mad og vand i buret eller tasken. 
  • Dit kæledyr skal have mulighed for at bevæge sig rundt, stå op og ligge ned. 
  • Dit bur eller din taske skal være godkendt af veterinærmyndighederne. For at være sikker på dette kan du få hjælp af et fragtfirma.