Vil du også lære at sejle?

Et reb fra en båd bundet fast omkring en bøje på en havn

Som mange af jer allerede ved, så har jeg altid haft en forkærlighed for motorsport og biler generelt. På mit helt eget værksted reparerer jeg en masse forskellige biler, ligesom jeg også handler med brugte reservedele, og derfor er min passion også mit arbejde. Men arbejdet indendørs på værkstedet har denne sommer 2018 ikke altid været lige fordelagtigt, og jeg har virkelig savnet, at jeg efter fyraften kunne tage ud på bølgen blå i min helt egen speedbåd. Derfor er jeg utrolig glad for, at jeg nu kan kalde mig for indehaver af et speedbådskørekort, hvilket gør mig i stand til at styre både der er op til 15 meter lange. Speedbådskørekort tog jeg hos Danmarks førende sejlerskole, Watergames, hvilket var en super positiv oplevelse.

Sådan fik jeg certifikatet

Jeg blev henvist af en ven – som netop havde taget et speedbådskørekort hos Watergames – at det var dem, jeg skulle tage kontakt til. Jeg blev bl.a. henvist til deres kursuskalender, hvor jeg kunne se, hvornår der var et ledigt hold, jeg kunne tilmelde mig. Det fede ved Watergames er, at deres sejlerskoler er yderst fleksible, hvorfor de tilbyder sejlerkurser til fritidssejlere rundt omkring i hele landet.

På selve dagen var der både teoretisk undervisning såvel som der var praktisk undervisning. Da den teoretiske undervisning var ovre, skulle man bestå en teoretisk prøve, før man kunne fortsætte til den praktiske del. Den teoretiske del af prøven handlede bl.a. om søvejsreglerne, afmærkningerne i de danske farvande, vigeregler og selvfølgelig generel sikkerhed til søs.

Den praktiske del af prøven

Jeg bestod den teoretiske del med bravour, og efterfølgende skulle jeg ud på bølgen blå med min super dygtige instruktør. Faktisk var alle instruktørerne fantastisk dedikerede, og de havde virkelig en passion for faget, kunne man mærke. Ude på havet lærte jeg, hvordan man styrer en båd efter kompas, hvordan man manøvrerer en speedbåd på åbent hav, samt hvordan man får båden tilbage sikkert i havn. Slutteligt skulle man udføre en simuleret mand- over-bord-manøvre, som man skulle bestå. Det hele var overstået på 4-5 timer, og derefter var jeg indehaver af et speedbådskørekort.

På jagt efter en speedbåd

Nu er jagten så gået ind på finde en passende speedbåd til mig. Jeg vil have, at den skal kunne trække folk på vandski, ligesom at der minimum skal være plads til 4 personer udover mig i speedbåden. Jeg glæder mig allerede utrolig meget til sommeren 2019, hvor jeg så ofte som muligt, vil ud på bølgen blå i min – forhåbentlig – nye speedbåd.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *