Pladespilleren er en seriøs spiller på musikmarkedet

Vinylplader

Gennem de senere år har pladespilleren oplevet en kraftig renæssance på baggrund af vinylpladens stigende salg på trods af streamingtjenester, musikdelingssider som youtube mm. Jeg skilte mig selv af med min gamle pladespiller for mange år siden, hvilket jeg i dag ærgrer mig over. Dog har jeg for nogle år siden anskaffet mig en ny pladespiller og ny forstærker for at kunne høre mine gamle vinylplader og nyere udgivelser. Men min nye pladespiller kan jeg igen bruge min store pladesamling og nyde den specielle knitrende lyd som er så fantastisk ved pladespilleren og vinylpladen, hvor lyden er mekanisk indgraveret i vinylen.

Find selv din pladespiller hos Hi-Fifreaks. De har et bredt udvalg af pladespillere i høj kvalitet og har helt sikkert også en pladespiller, der vil kunne dække dine behov for den klassiske lyd fra vinyl. Jeg medgiver de bedste anbefalinger.

Vinylplader

Den rene fornøjelse

Det er ikke for sjov at vinylpladen ikke er lagt i graven. Lydsporet bliver indgraveret i vinylpladen hvilket giver en helt unik klar og lidt uren lyd. Den knitrende lyd, der kommer mellem numrene er helt klassisk. Hvis du hører musik fra telefonen og gennem en streamingtjeneste er det bare ikke samme kvalitet i lyden, da lydkortet i telefonen ikke er prangende og der ville skulle sættes en kvalitetsforstærker og højtaler til for at rette op sagerne. Med en vinyl plade er lyden lagret mekanisk i modsætning til CD’en eller streamingtjenesten hvor den er digital – og det er en fornøjelse at lytte til.

 

Tendensen forsætter

I 2017 overhalede salget af LP-plader, salget af CD’er i Danmark. Og tendensen af ser ud til at fortsætte også omkring salget af pladespillere. Omkring årtusindskiftet dømte næsten alle pladespilleren for død og spåede den ingen fremtid. Men kritikerne må siges at have taget fejl. Årsagerne kan antages at være flere forskellige. Herunder er det fysiske i at have pladerne stående klar til at smide på pladespillere en klar faktor, som jeg også kender fra mig selv. Derudover at den følelse at tage pladen ud af coveret og ud af det hvide beskyttelsespapir, og derefter sætte pladen på og placere nålen i hak – bare helt perfekt. Og væsentlig federe end at trykke play i en streamingtjeneste. For personer, der er vokset op med den knitrende lyd som primær kilde til lyd og musik fra pladespilleren, er det en nostalgisk oplevelse. For yngre mennesker er det nok det traditionelle og fysiske ved at holde en plade i hånden og den oplevelse det giver der er det vigtigste – da de er vokset op med streamingtjenester, musikdelingssider og dermed digital musik. Et aspekt ved vinylpladeindustrien som jeg også holder af, er det er eje musikken. Hvis du lytter til et album på en streamingtjeneste får kunstnerne kun et forsvindende lille beløb pr. sang, hvorimod de får en meget pænere andel af hvis du køber et album på vinylplade. Derudover kommer også følelsen af at have pladen fysisk i hånden og kunne sætte den på pladespilleren, hvilket er et behov streamingtjenesterne aldrig vil kunne dække – hvilket pladeindustrien selvfølgelig profiterer på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *