Baby kiropraktor – når der skal tages hånd om din baby og dig

spædbarn til baby kiropraktor

For mange forældre er det ofte en overvejelse, når familiens mindste medlem, skal en tur til kiropraktor. Det kan lyse så voldsomt, at overveje kiropraktik til en baby, men sagen er, at det ofte er nødvendigt. Heldigvis er oplevelsen langt fra voldsom, og er ofte den beste måde at hjælpe din abby, når de døjer med spændinger og har ondt.

En kiropraktor behandling af din baby kan være af afgørende betydning for, at de kan fungere optimalt. Når de er spændte og har ondt, kan det gøre dem irritable og trætte og påvirke deres appetit og søvn.

Det er dog ikke kun din baby, der får glæde af kiropraktik, men også dig selv. Både fordi du selv kan tilvælge en behandling hos en kiropraktor, når du nu alligevel skal derned, men også fordi det i overført betydning, kommer til at løfte vægt fra dine skuldre, når den lille gradvist får det bedre og bedre, som spændingerne løsnes.

Undersøgelse af din baby hos en kiropraktor

Mange forbinder kiropraktik med en masse, der skal sige knæk. Sandheden er dog, at langt de fleste kiropraktorer, slet ikke benytter denne metode og slet ikke med spædbørn. En behandling af din baby hos kiropraktor foregår således:

Babyen klædes af ned til bleen. Kiropraktoren mærker, hvordan barnet generelt er at håndtere; og om din baby virker anspændt, usikkert, samt hvordan babyen reagerer på at blive flyttet/løftet. de kigger også på, hvordan barnets bevægelser er, og om der er symmetri, samt hvad deres reaktionen er på tale, lys, lyd? Om barnets blik er fokuseret, interesseret, eller trækker det sig og ser forbi kiropraktoren? Kiropraktoren kigger på, hvor barnets hovedstilling er, og undersøger hvert af barnets led for bevægelighed og stabilitet.

Når babyen er klar til behandlingen, vil kiropraktoren behandle barnet med blide teknikker med hånden, der justerer led. Behandlingen kan også indeholde blide manipulationer, eller vrid på leddene. Det er altid barnet, der bestemmer, hvor lang tid behandlingen varer, og hvilken teknik der bruges, og hvor mange gange der skal behandles.

Hvordan hjælper en behandling dit barn?

En behandling hos kiropraktor er helt smertefri, og børnene er ofte meget rolige og afslappede under behandlingen.

Kiropraktoren kan også give dig en række fysiske øvelser, som du kan lave med din baby, for at forbedre deres spændinger og ubehag, når I vender hjem igen og ikke har en kiropraktor lige ved hånden. På denne måde bliver det også naturligt for din baby, at blive vendt og drejet, så de langsomt vænner sig til at arbejde med forskellige stillinger, led og muskler.

Du kan med fordel forhøre dig hos din jordemoder eller læge, inden du tilvælger kiropraktik til din baby. Du kan også enten ringe eller maile til din lokale kiropraktor, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl. På den måde kan du sikre dig, at din baby får den bedste behandling og den behandling, som de har brug for.