Foråret er endelig ankommet, og inden længe banker sommeren på døren. For mange haveejeres vedkommende er det derfor også tid til at få støvet græsslåmaskinen af og gjort haven sommerklar.
Børnene kan endelig komme udenfor og lege – og få brændt noget energi af. Af populære legeredskaber til haven har trampoliner længe været en favorit blandt mange, der kan samle folk i mange aldre – børn som forældre.
Trampolinen som legetøj, eller som legeredskab om man vil, kan bruges af alle lige fra begyndere til mere øvede.
Trampolinen som gymnastikredskab indtager de danske haver
Historisk set har trampoliner altid været benyttet som gymnastikredskaber, hvor gymnasterne har forbløffet publikum med vild akrobatik og vågede spring. Trampolinspring er i dag lige så populært, som det altid har været, og efterhånden er gymnastikredskabet også flyttet ind i de private haver.
Simpelt koncept benyttes i alle trampoliner til haven
Trampoliner til haven er næsten alle bygget op af nylonsnore, der er spændt ud over en stålramme. Afhængigt af antallet af fjedre kan man så få et forskelligt afsæt, der gør nogle trampoliner “vildere” end andre.
Hvilken trampolin man skal anskaffe sig er dernæst det helt store spørgsmål. De mest ordinære trampoliner er de cirkelformede, der også anses som en af de mest sikre, da det er hermed er lettere at holde sig inde mod midten.
Der findes dog også et bredt udvalg af mange andre typer og modeller. En dansk webshop har som et af deres specialer flere forskellige typer og modeller af trampoliner på lager. Der er alt fra store til små – til runde og firkantede – til høje til nedgravede trampoliner. Afhængigt af hvilket behov man har, og hvor stor haven er, kan man finde en trampolin til formålet. Fordele ved “normale” trampoliner er, at de let kan flyttes til andre steder i haven, eller kan “pakkes væk”, hvis man finder det nødvendigt.
Nedgravede trampoliner er i sin simpelhed det samme som ordinære trampoliner, dog er de bragt helt ned til græs-overfladen. Det betyder rent praktisk, at trampolinen ikke fylder så meget så i haven, og det kan også reducere risikoen for nogle spring, da man ikke kan “falde” så langt ned sammenlignet med andre trampoliner.
Man må opveje fordele og ulemper ved de forskellige modeller og gøre op med sig selv, om man fx vil benytte den mere stationære og diskrete nedgravede model, eller om man hellere vil anskaffe sig en ordinær trampolin, der kan tages i brug med det samme, uden at der skal graves i haven.
Til både den ordinære trampolin og den nedgravede trampolin findes der selvfølgelig et større udvalg af tilbehør. Vil man have styr på sikkerheden kommer man fx ikke uden om sikkerhedsnettet, der kan redde mange fejlslagne spring i at gå helt galt. Hermed vil der også være mere rum til at kunne udvikle sine færdigheder og hurtigt blive bedre til akrobatikken.
Trampoliner fås i flere forskellige prisklasser, og varierer derfor meget i pris. Der er på hjemmesiden forskellige modeller, der passer til alle typer af haver og budgetter.